tirsdag den 17. marts 2009

Transavia


transavia.com blev, under navnet Transavia Limburg N.V., oprettet i slutningen af 1965 af en belgisk og en skotsk privatperson, og det havde Maastricht Aachen Airport som hjemsted. 

Den 14. december 1966 fik firmaet udstedt en chartertilladelse til at flyve fra Schiphol. Under det nye navn Transavia Holland fandt den første kommercielle flyrejse sted den 16. november i dette år. I 1991 – året, hvori Transavia fejrede 25 års fødselsdag – blev Transavia et datterselskab af KLM. 

Siden december 2004 er det offentlige navn ikke længere Transavia Airlines og Basiq Air, men er blevet ændret til transavia.com. Grunden er, at transavia.coms website er blevet så vigtigt for firmaet, at man ønskede at dette også blev udtrykt i navnet. Firmaet har Schiphol som hjemsted og transporterer årligt ca. 4,5 millioner passagerer til feriedestinationer i Europa og Afrika. Luftflåden består udelukkende af Boeing 737-maskiner af typen Next Generation.


Har dog ikke selv fløjet med dem endnu, men altså kommer der et godt tilbud og man lige står med pengene klar, hvorfor så ikke prøve noget nyt?. :)

Mere information kan findes her: Transavia.com


Ingen kommentarer: